Από τα Χανιά από όπου και ξεκίνησε το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε σήμερα το βράδυ μήνυμα ενότητας και κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα την κομματική τους ταυτότητα να ψηφίσουν για την δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου που όπως ανέφερε: «ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τη χώρα η οποία βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης: «Τότε την Άνοιξη του 2014 είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων. Σήμερα λέω πως πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν, να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές και για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλαισιωμένος από στελέχη του κόμματός του στα Χανιά αλλά και φίλους του από όλη την Κρήτη ο κ. Θεοδωράκης μίλησε στο ιστορικό Καφέ ΚΗΠΟΣ για τις εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας τονίζοντας επανειλημμένα την ανάγκη να δημιουργηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη. «Στις ελάχιστες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες ελπίζω να καταφέρουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ανάγκη για συμμετοχή. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε μιας και επιθυμούσαμε μία ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα έδινε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να ήταν παρούσα αλλά έστω και έτσι πιστεύω ότι την Κυριακή θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν για τη νέα προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει το χώρο και την πατρίδα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνοντας παράλληλα πως: «Υπάρχει το δίλημμα που υπάρχει πάντα. Θα κερδίσουν οι πολίτες ή θα κερδίσουν οι κομματικοί μηχανισμοί; Αν μάλιστα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν θα εξασφαλιστεί η ενότητα ενώ αν ψηφίσουν λίγοι και υπάρξει ασθενική διαδικασία τότε λογικό είναι πως θα υπάρξουν γκρίνιες. Λέω όμως όχι από μένα. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίστηκα τόσο πολύ, για να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν σε ένα κόμμα που το ποσοστό του δε θα είναι μονοψήφιο».

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωράκη η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί ενώ η κυβέρνηση κυνηγώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνει συνεχώς τους φόρους αντί να μειώσει τις δαπάνες και τις σπατάλες. «Η πρόταση μας είναι λιτή και σύντομη. Να καταργηθούν όλες οι πολιτικές γραμματείες, τα υπουργεία να διοικούνται από τους γενικούς τους διευθυντές και όχι από κομματικούς εγκάθετους… να μη διαλυθεί η μεσαία τάξη και να αντιταχθούμε σε μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για την νέα γενιά και κανένα σχέδιο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Διεκδικώ την αρχηγία του νέου κόμματος για να κάνουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, είπε ο κ. Θεοδωράκης που επισήμανε ότι οι νέοι ακούνε για αριστερά και δεξιά και γυρίζουν την πλάτη. «Δεν τους ενδιαφέρει να προσδιορίζονται με βάση τις εμπειρίες των παππούδων τους. Οι νέοι θέλουν να συζητούν για λύσεις». Αναφερόμενος στην Κρήτη είπε ότι μόνο τρικλοποδιές βάζουν στην ανάπτυξη της περιοχής και για αυτό αλλά μαζί και με άλλα θέματα που συνεχώς προκύπτουν… Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας, να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες να περάσουμε σε γρήγορες και μεγάλες αλλαγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προοδευτική παράταξη θα απειλήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αυτός είναι ο λόγος που επιδίδονται ξανά σε ένα πόλεμο λάσπης. Όμως δε θα πετύχουν… και εμείς θα συνεχίσουμε με τις προτεραιότητες που μεταξύ άλλων είναι, στην οικονομία λιγότεροι φόροι – νέες δουλειές, λιγότερη γραφειοκρατία – λιγότερο κομματικό κράτος, κίνητρα για να παραμείνει στη χώρα το σπουδαγμένο κεφάλαιο, μία από τις πιο μορφωμένες γενιές της Ευρώπης, που περιφέρεται στο εξωτερικό γιατί εδώ το παιγνίδι είναι σημαδεμένο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους να ψηφίσουν την Κυριακή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί… Τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να πάψουν να πανηγυρίζουν στο νησί της περηφάνιας. Πρέπει να ξαναγίνουμε ξανά παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης