Στην τελική ευθεία η συμφωνία με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 23:12
Στην τελική ευθεία η συμφωνία με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται το ζήτημα της συμφωνίας με την τρόικα για τις ρυθμίσεις τόσο των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όσο και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, που μετείχε στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, «η τρόικα φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω για την ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έρχεται πιο κοντά σε εμάς. Αύριο θα έχουμε μια νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια».

Από την πλευρά του, παράγοντας του υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με το υπουργείο μας. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία, αλλά είμαστε στον δρόμο για συμφωνία. Μας ικανοποιεί η θετική υποδοχή μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα ταμεία πρότασης. Στόχος είναι να κλείσει το θέμα αύριο, στη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια». Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος αξιωματούχος εάν η ρύθμιση θα είναι ταυτόσημη για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε αντίρρηση να είναι κοινής λογικής ρύθμιση, αλλά δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ, ενώ ειδικά προς τον ΟΑΕΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 5,9 δισ. ευρώ (στοιχεία 31/12/12), και από τις 798.000 ενεργές επιχειρήσεις, οι 392.000 επιχειρήσεις έχουν οφειλές.

Από την ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, έχουν αποχωρήσει εκτός από τον κ. Μανιτάκη, οι υπουργοί Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και αυτή συνεχίζεται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης Η σύσκεψη με την τρόικα συνεχίζεται χωρίς τον Μανιτάκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 22:53

Ευρεία σύσκεψη με τους τροϊκανούς στο υπουργείο Οικονομικών, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 21:51

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 23:12