Στις 22 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα

Στις 22 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα
Στις 22 Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να εμφανιστεί στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στις 15 Ιανουαρίου (χθες Τετάρτη).

Οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ επιστρέφουν στην Ελλάδα με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά.

Η τρέχουσα αξιολόγηση θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 4,9 δισ. ευρώ ή ενδεχομένως και μεγαλύτερης δόσης εάν υπάρξει «σύμπτυξη» και με τον τριμηνιαίο έλεγχο που ακολουθεί. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν το Eurogroup αποδεσμεύσει τη δόση των 3,1 δισ. ευρώ του τέταρτου τριμήνου του 2013 και εγκρίνει τη δόση του πρώτου τριμήνου του 2014 ύψους 5,7 δισ. ευρώ, η οποία θα καταβληθεί ωστόσο σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των προαπαιτούμενων δράσεων.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στις 29 και 30 Ιανουαρίου θα έλθουν στην Αθήνα τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαν Κάρας και Λιαμ Χουαν Νγκοκ για να αξιολογήσουν το έργο της τρόικας.

Αποχωρώντας την τελευταία φορά από την Αθήνα, στις 21 Νοεμβρίου 2013, η τρόικα δεν εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων καθώς δεν είχε έλθει σε συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και άλλα κρίσιμα μεγέθη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 11:23