Στο μυαλό του... Καραμανλή κόμμα και κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 11:17
Στο μυαλό του... Καραμανλή κόμμα και κυβέρνηση

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης έρχονται κατά τα φαινόμενα όλες οι σημαντικές αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση, οι οποίες έχουν εμμέσως προαναγγελθεί εξαιτίας της απογοητευτικής απόδοσης στις ευρωεκλογές.

Οι αλλαγές που προγραμματίζονται αφορούν τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και την μεταφορά προσώπων από και προς το κόμμα.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, καθώς ο πρωθυπουργός ίσως για πρώτη φορά κρατά απολύτως κλειστά τα χαρτιά του οι αλλαγές θα γίνουν έως το τέλος του μήνα και θα έχουν ως βάση τη δημιουργία ενός ισχυρού  εκλογικού κυβερνητικού σχήματος.

Ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν θέση κλειδί είναι αυτό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αφοσιώνεται στην εποπτεία της Δημόσιας Διοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας το καλοκαίρι.

Αλλαγές, επίσης, φαίνεται ότι προγραμματίζονται γενικότερα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να είναι ο επικρατέστερος για την πρώην θέση Ρουσόπουλου, δηλαδή υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αλλαγή ηγεσίας μελετά επίσης ο πρωθυπουργός στα Υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην καθιέρωση αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, συνενώνοντας ταυτόχρονα τα Υπουργεία Δημοσίων Έργων και Μεταφορών.

Πέτρος Δούκας: «Μένω εκτός, αν μου ζητηθεί»

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ η δήλωση του βουλευτή και πρώην υφυπουργού, Πέτρου Δούκα, ότι αν του ζητηθεί θα διευκολύνει το κόμμα του μη συμμετέχοντας στις εκλογές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 11:17