Οι παίκτες της εθνικής ομάδας εφήβων του μπάσκετ δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο υφυπουργός πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαιρετισμός:

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί αθλητές, προπονητές της Εθνικής Ομάδας, σας φέρνω σήμερα τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης γι αυτό το μεγάλο επίτευγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα σοφά λόγια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιττεύουν τα λόγια από μένα. Θέλω όμως να τονίσω αυτό και έχει μια ιδιαίτερη αξία. Τα πρώτα συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε που έλαβε η ομάδα διά του προπονητή της, από τον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό αθλητισμού, και την ελληνική κυβέρνηση, δεν ήταν όταν πήραν το χρυσό μετάλλιο. Ήταν όταν προκρίθηκαν στον τελικό. Το γεγονός ότι σήμερα το υπενθυμίσατε αυτό το πράγμα, εσείς , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμάς μας ικανοποιεί απολύτως, διότι οι μεγάλες χαρές του αθλητισμού που δίνονται είναι μέσα από τη συμμετοχή. Και η αναγνώριση της πολιτείας προς τους αθλητές, την ομοσπονδία και την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας, δεν ήταν μόνο ότι μας έδωσαν τη μεγάλη χαρά της πρωτιάς. Ήταν ότι συμμετείχαν σε μια τελική φάση και προκρίθηκαν στον τελικό.

Θέλω να πω σε όλους σας, ότι η χαρά που μας δώσατε, είναι πολλαπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χαρά που θα την πετύχαινε μια οποιαδήποτε άλλη Εθνική Ομάδα. Και τούτο γιατί η πρωτιά προήλθε από την Εθνική Ομάδα των Εφήβων. Εμείς, οι νομικοί λέμε σε κάθε περίπτωση ότι σε αυτές τις καταστάσεις εγγράφεται μία προσημείωση υποθήκης επιτυχιών για το μέλλον. Και ο ελληνικός λαός από εσάς, τους εφήβους που πρώτευσαν σε αυτό, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, περιμένει τώρα μεγαλύτερες χαρές τώρα σε υψηλότερα επίπεδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις χαρές θα μας τις προσφέρετε.

Αυτήν όμως την ώρα θέλω να πω κάτι σε όλους εσάς, τους αθλητές. Είσαστε νέα παιδιά που μέσα από τον αθλητισμό παίρνετε χαρά, δίνετε ένα παράδειγμα ζωής στους συνομηλίκους σας. Αυτό που εγώ έχω στο νου μου αυτήν την ώρα είναι το εξής: Ανοίγεται μπροστά σας ένας μεγάλος δρόμος επαγγελματικών επιτυχιών στον χώρο του αθλητισμού. Αν θέλετε, ακούστε αυτήν την παραίνεση. Οι περισσότεροι από σας μπορείτε να διαπρέψετε και ως επιστήμονες, να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να έχετε ένα διπλά λαμπρό μέλλον. Μην το απεμπολήσετε για χάριν των επαγγελματικών επιτυχιών σας στον αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ένας από τους λαμπρούς ανθρώπους που συνάντησα στη ζωή μου όχι ως πολιτικό, αλλά ως Καθηγητή μου στη Νομική. Και θα ήθελα να σας πω από βάθους καρδιάς ότι σήμερα, παράλληλα με τις επαγγελματικές σας επιτυχίες, μην σταματήσετε την προσπάθεια διάκρισης στον χώρο της επιστήμης. Μπορείτε να τα κάνετε και τα δυο και είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνετε με επιτυχία. Θα είσαστε και εκεί πρωταθλητές.

Συγχαρητήρια από όλους, καλή δύναμη και σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού για τη μεγάλη χαρά που έδωσαν τα παιδιά του ελληνικού λαού σ’αυτόν τον λαό που δοκιμάζεται και περνά δύσκολες ώρες. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και για τον ελληνικό αθλητισμό, με νοικοκύρεμα στα οικονομικά, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα,
ούτως ώστε τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη να αξιοποιούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να αξιοποιούνται σε επιτυχίες, όπως αυτή η δικιά σας. Να είσαστε καλά και να έχετε υγεία, και εσείς και οι οικογένειές σας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης