Toυ Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα είχαν το παρατσούκλι «τα τρομερά μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου. Οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων πάντως πλέον έγιναν… άντρες, καθώς η ανατροπή που έκαναν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου ήταν πέρα για πέρα αντρίκεια, καταφέρνοντας έτσι να εκτοξεύσουν Τρεις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπασκετικού άθλου στο Κλειστό του Βόλου μίλησαν στο zougla.gr την Ελλάδα στην κορυφή του μπασκετικού Έβερεστ.

Το χρυσό μετάλλιο, που κυνηγούσαν εναγωνίως τα τελευταία χρόνια και όλο έχαναν την ευκαιρία να το διεκδικήσουν, πλέον είναι δικό τους. Αυτή τη φορά δεν τους… γλίστρησε από τα χέρια.

Μόχθησαν, πάλεψαν, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ.: έχαναν ακόμη και με 14 πόντους) στον μεγάλο τελικό με την Τουρκία, αλλά δείχνοντας χαρακτήρα και βγάζοντας στο παρκέ ψυχή και πάθος στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να γείρουν την πλάστιγγα προς τη μεριά της γαλανόλευκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπασκετικού άθλου, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου άνοιξαν την καρδιά τους στο zougla.gr και περιέγραψαν τα συναισθήματά τους για το γεγονός ότι έστειλαν την Ελλάδα, που δοκιμάζεται, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο λόγος για τον MVP της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιώργο Παπαγιάννη (σ.σ.: αμφότεροι συμπεριελήφθησαν στην κορυφαία πεντάδα του ευρωπαϊκού) και τον Βασίλη Μουράτο.

Χαραλαμπόπουλος: «Είμαι περήφανος, δεν είναι και λίγο να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης»



Ο ηγέτης της «γαλανόλευκης» Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μεταξύ άλλων εξέφρασε την υπερηφάνειά του για το γεγονός ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, παραδέχτηκε ότι στο ημίχρονο του τελικού φοβήθηκε πως ίσως και να έχαναν το παιχνίδι, ενώ έκανε εξαιρετική μνεία στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα μας.

(Οι δηλώσεις του Χαραλαμπόπουλου)

Παπαγιάννης: «Πήραμε το χρυσό μετάλλιο γιατί το πιστέψαμε εμείς οι ίδιοι»



Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης, που έδωσε μεγάλες μάχες κάτω από τις δύο ρακέτες και στον τελικό, επισήμανε ότι η ομάδα μας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου επειδή πίστεψαν στον εαυτό τους. Παράλληλα στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στοιχείο που χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντικό για να φτάσεις στην κορυφή.

(Οι δηλώσεις του Παπαγιάννη)

Μουράτος: «Θέλαμε να κάνουμε τον Έλληνα να ξεχαστεί από τα προβλήματα του»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Μουράτος χαρακτήρισε απερίγραπτο συναίσθημα αυτό που βίωσαν το βράδυ της Κυριακής στον Βόλο, τονίζοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του ήθελαν να κάνουν χαρούμενους τους Έλληνες και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ επισήμανε ότι ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου τούς έλεγε να μπουν στο παρκέ και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι.

(Οι δηλώσεις του Μουράτου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης