Στο Τορόντο η Κουντουρά για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά το 2017

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, 14:05
Στο Τορόντο η Κουντουρά για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τον Καναδά το 2017
Στην προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην καναδική αγορά και την παρουσίαση των τουριστικών επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα δίνει έμφαση η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η Ελληνίδα υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια στην ειδική εκδήλωση Window in Greece, που διοργάνωσε το γενικό προξενείο του Τορόντο, ενώ στο πλαίσιο του ανοίγματος που πραγματοποιεί το υπουργείο στην τουριστική αγορά του Καναδά η υπουργός παρουσίασε σε κοινό Ελληνοκαναδών και Καναδών επιχειρηματιών, tour operators και εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο τον σχεδιασμό και τις ενέργειες για την προώθηση και προβολή της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, 365 μέρες τον χρόνο.

Αναφέρθηκε στις προοπτικές για άμεσες συνεργασίες με στόχο την τόνωση του εισερχόμενου από τον Καναδά τουρισμού και κάλεσε τους επιχειρηματίες να διερευνήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες να επενδύσουν στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Η κα Κουντουρά είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Έλληνες και Καναδούς tour operators και με εκπροσώπους καναδικής αεροπορικής εταιρείας, για την στοχευμένη προώθηση τουριστικών πακέτων, άμεσα για το 2017 και την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Η υπουργός συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη του Τορόντο, Σωτήριο, στα γραφεία της μητρόπολης, και συζήτησαν για την συνεργασία με στόχο την προώθηση του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

Μαθητές και μαθήτριες του ορθόδοξου ελληνικού σχολείου του Τορόντο «Μεταμόρφωση» επισκέφθηκαν τη μητρόπολη και έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, παρουσία της υπουργού, του μητροπολίτη και του γενικού προξένου στην Ελλάδα, κ. Αλέξανδρου Ιωαννίδη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο και συζήτησε με τον πρόεδρο της κοινότητας, κ. Αντώνη Αρτεμάκη, για τις δυνατότητες συνεργασίας και οργανωμένων ενεργειών για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού ομογενών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, για διακοπές. Η υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε ομογενειακά μέσα, εφημερίδες και τηλεοπτικό κανάλι και συνεχίζει τις επαφές στο Τορόντο, με προγραμματισμένες συναντήσεις με το ελληνο-καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ιδιοκτήτες κινηματογραφικών στούντιο, επιχειρηματίες και επενδυτές.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, 14:44