Την εντατικοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία σε πολλά επίπεδα εξήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εν όψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, στην Αθήνα.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία των δύο χωρών και σε ζητήματα ενεργειακής φύσης, ενώ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να γίνουν τουρκικές επενδύσεις σε νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Θα υπάρξει φόρουμ, όπου θα ακουστούν οι απόψεις της τουρκικής πλευράς για την ελληνική οικονομία και ποιοι τομείς συνεργασίας μπορούν να ανοίξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγκαίος ο αμοιβαίος περιορισμός των εξοπλισμών

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται να ζητήσει από τον Τούρκο ομόλογό του να υπάρξει κοινή συμφωνία σε ό,τι αφορά στην αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών.

«Αυτή η μείωση» όπως επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής, «θα είναι όχι απλώς θεμιτή συμφωνία, όποτε κι αν γίνει, αλλά και επιβεβλημένη με την οικονομική παγκόσμια κρίση που διερχόμαστε ως χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ως προς το ζήτημα αυτό, πρόσθεσε ότι δεν αρκούν τα λόγια, «αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, για να μπορέσουν να μειωθούν οι εξοπλισμοί».

Τέλος, είπε ότι θα γίνει κοινή συνεδρίαση των υπουργών των δύο πλευρών, «κάτι που είναι προς όφελος της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης