Της Άντζελας Πεΐτση

Η επόμενη μέρα μιας εκλογικής αναμέτρησης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, βρήκε τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, σε κατάσταση απογοήτευσης και με πολλά ερωτηματικά που είναι αμφίβολο αν θα απαντηθούν. Αν απαντηθούν, διερωτώνται με νόημα…τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης από «ποιους» θα απαντηθούν και φυσικά «πότε» θα απαντηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερμηνείες που προσπάθησαν να δώσουν τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών της Θεσσαλονίκης, ξεκινούν από το ενδεχόμενο «προχειρότητας και ανικανότητας» των διοργανωτών να εκπληρώσουν στο ακέραιο μια τέτοια σοβαρή διαδικασία. Άλλες εκδοχές κάνουν λόγο, για μερίδα κορυφαίων στελεχών να θέλει τη ΝΔ «κλειστό κόμμα» χωρίς άνοιγμα προς την κοινωνία. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ακόμα και το ενδεχόμενο, πως όλη αυτή κατάσταση δημιουργήθηκε για συμμετοχή σε «πιθανότητα δημιουργίας Οικουμενικής Κυβέρνησης», καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δε θα μπορέσει να περάσει τα καίρια μέτρα που έρχονται αναφορικά με το ασφαλιστικό και το αγροτικό.

Οι πιθανότητες ερμηνείας, της χθεσινής κατάστασης, δεν σταμάτησε στα παραπάνω. Υπήρξαν στελέχη που έκαναν λόγω ακόμα και για «διάλυση» της ΝΔ, με τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος.
Την ίδια στιγμή και ενώ οι ερμηνείες δίνουν και παίρνουν, επικρατεί «παγωμάρα» στο πως θα μπορέσει να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που μίλησαν για «διασυρμό», «φιάσκο», «κατάντια» και «στασιμότητα» σε όλα.

Κορυφαίο στέλεχος Νομαρχιακής Επιτροπής είπε στο zougla.gr: «Είναι λυπηρό. Να καταρρέει η κυβέρνηση και να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Πως θα ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση. Εργαστήκαμε αμείωτα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλο το έμψυχο δυναμικό του κόμματος, στρατεύτηκε εθελοντικά για να στηρίξει τη μεγαλύτερη διαδικασία, αυτή, της εκλογής προέδρου. Και, τελικά? Ένα λογισμικό «τίναξε» τα πάντα στον αέρα». Το ίδιο στέλεχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Οι χθεσινές φωνές στα γραφεία του κόμματος, ήταν φυσικό επακόλουθο της κατάστασης. Αντιληπτό να υπάρχουν εντάσεις, όταν επιστρέφεις ολόκληρο εκλογικό υλικό. Να περιμένεις από το πρωί να κατέβει ένα μια εφαρμογή στα tablet, να λαμβάνεις διαβεβαιώσεις πως σε «πέντε» λεπτά θα λάβεις τους κωδικούς πρόσβασης για να μπεις και να λειτουργήσει το σύστημα και τέλος, αν σου λένε –μαζεύεις και φεύγεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίσεις έδωσε το συγκεκριμένο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και για το σύνολο των αντιδράσεων των εκπροσώπων ανά υποψήφιο: «Όλοι ήταν παγωμένοι. Δεν υπήρξαν αλληλοκατηγορίες μεταξύ των εκπροσώπων. Όλοι αιφνιδιάστηκαν». Και συνέχισε: «Δε λειτουργεί έτσι ένα μεγάλο κόμμα και εν αναμονή κυβερνητικό. Ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ, δεν ενδιαφέρεται αν φταίει η όχι μία εταιρεία λογισμικού ή ο κομματικός μηχανισμός. Τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δυστυχώς η απογοήτευση, είναι η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή». Τέλος κατέληξε με νόημα: «Όταν δίνεις το δικαίωμα σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, να ασχολείται με τα εσωκομματικά σου, από κει και πέρα τα πράγματα είναι επιεικώς «ντροπιαστικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης