Στην Αθήνα σήμερα ο Ισραηλινός YΠΕΞ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 06:44
Στην Αθήνα σήμερα ο Ισραηλινός YΠΕΞ
Σε ανταπόδοση της επίσκεψης που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, επισκέπτεται την Αθήνα σε διήμερη επίσκεψη ο Ισραηλινός ομόλογός του Άβιγκορ Λίμπερμαν.

Οι δύο υπουργοί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις 13.30 το μεσημέρι αναμένεται να επαναξιολογήσουν τη διμερή συνεργασία, στη συνέχεια της συμφωνίας που είχαν υπογράψει για την απελευθέρωση των πτήσεων τσάρτερς και της συμφωνίας για συνεργασία και ανταλλαγές ανάμεσα στις διπλωματικές ακαδημίες των δύο χωρών.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος αναμένεται επίσης στις επαφές του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, να συζητήσει θέματα ενεργειακής συνεργασίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο το Ιράν και το Μεσανατολικό.

Η επίσκεψη του αρχηγού της ισραηλινής διπλωματίας έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η επικοινωνία Ελλάδας - Ισραήλ πυκνώνει, η διμερής συνεργασία αναβαθμίζεται και οι δύο κυβερνήσεις ανταλλάσσουν συχνά επισκέψεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 07:52