Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί ο Τσίπρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 12:01
Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί ο Τσίπρας
Το Άγιον Όρος αναμένεται να επισκεφθεί την άνοιξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις τρεις προτεραιότητες της ευρωυποψηφιότητάς του, ενώ κάλεσε την Εκκλησία σε συστράτευση, ειδικότερα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος σε ουμανιστική, όπως είπε, βάση.

Οι τρεις βασικοί άξονες στους οποίους ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το βάρος είναι ο τερματισμός της λιτότητας, η επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής και η προστασία του περιβάλλοντος. Το τελευταίο ζήτημα ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αποκαλείται και «Πράσινος Πατριάρχης» λόγω των πρωτοβουλιών που έχει λάβει σε περιβαλλοντικά θέματα.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά τη συνάντηση, ζήτησε από τον Βαρθολομαίο και τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου -όπως θα ζητήσει και από τις άλλες Εκκλησίες -, ώστε να υπάρξει αλλαγή στάσης της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, «που έχει δυστυχώς μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών».

«Η Ευρώπη, αν δεν δείξει αλληλεγγύη, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 12:01