Η αντιπαλότητα γεννά εσωστρέφεια και η εσωστρέφεια οδηγεί στο σκοτάδι πίσω από την κουρτίνα την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ώρα που οι δανειστές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα προαπαιτούμενα του ελληνικού προγράμματος και ένας κορυφαίος Ευρωπαίος ηγέτης βρίσκεται στη χώρα, η ΝΔ παραμένει απούσα εγκλωβισμένη σε κοντόφθαλμες ίντριγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαδρίτη αποδείχθηκε φιάσκο όπως και η εκεχειρία. Πήγαν, είδαν και απήλθαν οι υποψήφιοι πρόεδροι -εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρέμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει- χωρίς να καταφέρουν ούτε εκεί να εκπροσωπήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση με μία φωνή, όπως ήταν αναμενόμενο καθώς δεν είχε προηγηθεί επαφή και των τεσσάρων για κοινή τοποθέτηση και κοινές δράσεις.

Η έντονη δυσαρέσκεια όλων βγήκε σε δημόσια θέμα μέσω του διαδικτύου με τους μεν να κατηγορούν του δε και με διαρροές μέσα και γύρω από τη Συγγρού.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικρίνεται ότι προσπάθησε να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του και μόνο ώστε να βγει μπροστά με αρχηγικό προφίλ. Κάλεσε μεν όλους τους συνυποψηφίους του στη Μαδρίτη αλλά κράτησε για τον εαυτό του την πίτα ολόκληρη, καθώς δεν υπήρχε πρόγραμμα επαφών με ηγέτες του ΕΛΚ στις οποίες θα εκπροσωπούσαν το κόμμα οι συνυποψήφιοι για την προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε λόγω πυρετού. Δεν είναι όμως λίγες οι διαρροές περί “τεχνητής” ίωσης ώστε να μη γίνει μέρος του ισπανικού φιάσκου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ είχε κάποιες συναντήσεις, που όμως πέρασαν χωρίς να πάρουν δημοσιότητα και ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter εξέφρασε τον εκνευρισμό του για το ατυχές ταξίδι χαρακτηρίζοντας «προσχηματικό» το κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τους συνυποψηφίους του να εκπροσωπήσουν όλοι μαζί τη ΝΔ στο ΕΛΚ.

Ο μόνος που κατάφερε να στρέψει πάνω του τα φώτα της προβολής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Καλεσμένος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χωρίς να είναι στην επίσημη αντιπροσωπεία της ΝΔ , ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα το λαϊκισμό στην πολιτική.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση. Για το θάρρος, την ηρεμία, τη διορατικότητα, το ρεαλισμό και την πρακτικότητά του», είπε για τον πρώην πρωθυπουργό προσφωνώντας τον ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, ευρωβουλευτής Λόπεθ Ιστούριθ.

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στη ΝΔ; Το σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά κατέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει “παρών” στην ενεργό πολιτική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης