Συνάντηση κορυφής Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την 1η Απριλίου και στην ατζέντα θα βρίσκεται και το Κυπριακό.

Όπως μετέδωσε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα συναντηθούν και θα συζητήσουν το Κυπριακό υπό το φως και των εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων αλλά και των διάφορων παρασκηνιακών παρεμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαν Κι-μουν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής, που είναι προγραμματισμένη για τις 2-3 Απριλίου, και , σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει διευθετηθεί για την προηγούμενη ημέρα η σύναξη των τριών. Έχει, δε, συμφωνηθεί πως στη συνάντησή τους μόνο τρία θέματα θα βρίσκονται στην ατζέντα: το Κυπριακό, το Συριακό και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Διπλωματική πηγή σημείωνε πως στο Κυπριακό διαμορφώνεται ένα σκηνικό υψηλών παρεμβάσεων αλλά και προγραμματισμός επισκέψεων στη Λευκωσία, ώστε να δώσουν ώθηση στη διαδικασία.

Η κίνηση αυτή θα γίνει ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Έρογλου, και θεωρείται δεδομένο πως θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί όλο το πακέτο, ώστε να δοθεί δυναμική και ενισχυθεί η εικόνα πως «όλα βαίνουν καλώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης