Προτεραιότητα και βασικότερη ανάγκη «είναι μία προοδευτική συμμαχία ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα, κόμματα ακραία συντηρητικά, που βλέπουμε να ξαναστήνονται ή να εμφανίζονται ακόμα πιο δυνατά», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Όπως σημείωσε, «η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει αφορά τη συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού πόλου. Υπάρχει μία υπαρκτή κομματική δύναμη, γύρω από την οποία έχουν αρχίσει να κινούνται και κινητοποιούνται και άλλες. Πρέπει να προχωρήσουν οι πολιτικές συγκλίσεις έναντι όλων των απειλών που έρχονται και με στόχο ξεκάθαρες επιλογές, στις οποίες θα υπάρχουν προοδευτικά πρόσημα: Την ευημερία και την ισότητα της κοινωνίας, την ενδυνάμωση των πολιτών και της συμμετοχής τους στην πολιτική, το πώς θα αναμορφωθεί το οικονομικό σύστημα σε επίπεδο Ευρώπης, το πώς θα μιλήσουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο συνολικά, την αλληλεγγύη, όλες τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να έχουν πολιτικό πρόσημο. Έχει μεγάλη σημασία αυτό να γίνει με εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτικών χώρων που μπορούν να συνομιλούν, με σεβασμό όλων των ανθρώπων που έχουν παραδοσιακά αποτελέσει τη δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα, αυτή που έπαιρνε επάνω της και προχωρούσε πάντα τις μεγάλες αλλαγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόφασή του να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τόλκας υπενθύμισε ότι το περασμένο φθινόπωρο «με αφορμή μια σειρά γεγονότα, είχα παραιτηθεί από το ΚΙΝΑΛ, είχε δημιουργηθεί μια πολιτική διαφοροποίηση όσον αφορά τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την προοδευτική κατεύθυνση και τις προοδευτικές συγκλίσεις».

Επιπλέον, χαρακτήρισε «πολιτική κριτική χωρίς ακρότητες» τις τοποθετήσεις του για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ήταν στο ΚΙΝΑΛ. «Δεν αναιρώ σήμερα όσα είπα διαχρονικά, δεν θα σας πω ότι δεν τα είπα, ότι τα αλλάξανε, κ.λπ. Τιμώ κάθε φάση της πορείας μου και τους ανθρώπους που ήρθαμε κοντά. Κρινόμαστε και θα κριθούμε όλοι για αυτήν την πορεία, τις δηλώσεις μας, την παρουσία μας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις θέσεις του σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμανε «Οι διαφοροποιήσεις που υπήρχαν -και εξέφραζα κι εγώ- αφορούσαν την εθνικότητα και τη γλώσσα και ήταν τον Ιούνιο του 2018. Σήμερα, υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα. Είμαστε στην εφαρμογή της Συμφωνίας, έχουν αρχίσει και γίνονται ορατά κάποια σημεία που έχουν τη σημασία τους, όταν πραγματώνεται μία συμφωνία, όταν π.χ. αντικαθίσταται το όνομα “Μακεδονία” από το “Βόρεια Μακεδονία”, όταν υπάρχει λύση για τα εμπορικά σήματα στη βόρεια Ελλάδα… σήμερα με την εφαρμογή της Συμφωνίας κάποιος πρέπει να βλέπει τα θετικά και να εντοπίζει τα σημεία όπου χρειάζονται διορθώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης