Τρ. Αλεξιάδης: Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 10:25
Τρ. Αλεξιάδης: Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τη στελέχωση και τη λειτουργία του νέου Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι και ο βουλευτής της Β’ Πειραιά κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δεσμευτεί για την άμεση και 24ωρη λειτουργία του Κέντρου, στελεχωμένου με  το μόνιμο απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, συγχαίροντας τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου για τη γρήγορη ολοκλήρωσή του, υπενθύμισε τις κυβερνητικές εξαγγελίες που δεν επαληθεύτηκαν περί λειτουργίας του από τον περασμένο Μάιο και ζήτησε συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία «θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας με μόνιμο προσωπικό και όχι με προσωπικό το οποίο θα μεταφέρεται από άλλες δομές υγείας, είτε του Πειραιά, είτε της υπόλοιπης περιοχής».

Στην απάντησή του ο αναπλ. υπουργός Υγείας, ανάμεσα στις θριαμβολογίες περί δεσμεύσεων και εγκαινίων από τον πρωθυπουργό και στις νέες εξαγγελίες περί επέκτασης της λειτουργίας του περιοδικά, έως την πλήρωση των θέσεων στο αόριστο μέλλον με την κατανομή προσωπικού διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων και πανελλαδικές προσλήψεις νοσηλευτών, παραδέχτηκε την καθυστέρηση του υπουργείου στις ενέργειες που απαιτούνται για τη σύσταση του Οργανισμού του Κέντρου και τη στελέχωσή του με πλήρες προσωπικό. 

Στη δευτερολογία του ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για αοριστίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η απάντησή σας είναι πως κάποτε θα γίνει κάτι, χωρίς καμία συγκεκριμένη ημερομηνία! Πείτε μας μία συγκεκριμένη ημερομηνία! Σε πέντε χρόνια θα τελειώσετε τον οργανισμό; Σε δύο μήνες θα τελειώσετε τον οργανισμό; Πείτε μας μία ημερομηνία! Το οικονομικό επιτελείο σάς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις. Το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να κάνει μία πρόβλεψη;». 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κόλπο της μετακίνησης προσωπικού και στην αποδυνάμωση άλλων Δομών Υγείας, «από τον Πειραιά, από τον Άγιο Ιερόθεο, από το Τζάνειο, από το Περιστέρι, ακόμα και από την Αίγινα», αναφέροντας χαρακτηριστικά «από την Κρήτη ή από την Αρκαδία δεν φέρατε ακόμα, αλλά φαντάζομαι ότι σε επόμενο στάδιο θα φτάσετε και εκεί», ώστε να πραγματοποιηθούν δήθεν εγκαίνια, υπό την προστασία μεγάλης αστυνομικής δύναμης, στην «επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να φανεί στη Β΄ Πειραιά» και να δηλώσει ψευδώς ότι το Κέντρο είναι πλήρως στελεχωμένο.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του Κέντρου, όπου ο πρωθυπουργός σε συνάντησή του με νοσηλεύτρια αναρωτιέται πως βρέθηκε εκεί η εργαζόμενη… 

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για απόρριψη των επικοινωνιακών τεχνασμάτων και της κυβερνητικής προπαγάνδας από τους πολίτες της Β’ Πειραιά και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις και σαφείς απαντήσεις στα θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και ανάμεσά τους στο θέμα της ασφάλειας και προστασίας της υγείας τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 11:02