Τσίπρας: Μας λένε να συνεχίσουμε το «λάθος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:47
Τσίπρας: Μας λένε να συνεχίσουμε το «λάθος»
Για αντιφατικές εκτιμήσεις και πολιτικές συμπεριφορές με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «από τη μια έχουμε το ΔΝΤ να λέει "λάθος" και από την άλλη έχουμε τον πρωθυπουργό, να λέει ότι η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας». 

Μιλώντας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ αναφέροντας ότι: «Όλα λέει ήταν λάθος. Λάθος η λιτότητα. Λάθος το κούρεμα. Λάθος η πολιτική που ακολουθούμε. Όλα ήταν λάθος. Προσέξτε, όμως, δεν λένε mea culpa. Λένε κάναμε λάθος, αλλά συνεχίστε το λάθος. Συνεχίστε να κάνετε λάθος. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Από τη μια, έχουμε το ΔΝΤ να λέει λάθος. Και από την άλλη, έχουμε τον πρωθυπουργό να λέει η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας. Ή είναι λάθος ή είναι επιτυχία. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι εφαρμόζουμε το λάθος. Διότι την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ λέει κάναμε λάθος, βγαίνει η κ. Λαγκάρντ χθες και λέει: Τι καλός που είναι ο πρωθυπουργός που το εφαρμόζει...Βέβαια, θα σας πω την αλήθεια, αν κάποιος έχει να λένε καλά λόγια γι' αυτόν η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Σόιμπλε, θα πρέπει να σκεφτεί και μια δεύτερη φορά. Δείξε τους φίλους σου, να σου πως ποιος είσαι, λέει μια παροιμία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «επειδή η Ελλάδα επιλέγει ως ένα πείραμα σε αυτήν την κρεατομηχανή των ομολογούντων σήμερα του λάθους του ΔΝΤ, εγώ σήμερα έχω να σας πω μονάχα ένα πράγμα: Δεν έχουμε άλλη προοπτική, παρά μονάχα να αντισταθούμε και να σταματήσουμε εμείς το λάθος. Άμα είναι να περιμένουμε να σταματήσει το λάθος από μόνο του, αν είναι να περιμένουμε πότε αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή θα αποκτήσουν συναισθήματα φιλανθρωπίας απέναντί μας για να σταματήσουν το λάθος ή πότε θα συνειδητοποιήσει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει και από πάνω, λέγοντάς μας ότι ακολουθεί τη συνταγή της επιτυχίας, είμαστε χαμένοι».

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί και θα καταθέσει πολύ σύντομα μια εναλλακτική πρόταση για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην πραγματικότητα τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ στη χώρα μας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, θα φτάσουμε πολύ γρήγορα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή : ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:48