Η συνεχής μείωση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, που αδιακρίτως εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία, έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα νέο κίνημα: το «θέλω να πληρώσω, αλλά δεν μπορώ».

Επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα που όλη τους τη ζωή φρόντιζαν να είναι συνεπείς απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές και αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν φοροφυγάδες, χάνοντας την ίδια τους την αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και η τελευταία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που κακώς αποκαλείται «ρύθμιση των 120 δόσεων» αφού το σωστό είναι «έως 120 δόσεων», στην ουσία δεν δίνει τη δυνατότητα στα νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε πολλές δόσεις με αποτέλεσμα εκπρόσωποι και φορείς να στέλνουν σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα φυσικά πρόσωπα, που στην πράξη διαπιστώνουν ότι για τους περισσότερους οι δόσεις είναι πολύ λιγότερες από 120.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουμε το πρόβλημα, όπως γνωρίζουμε κάθε ανάγκη της σημερινής οικονομίας. Ξέρουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή, άλλος ένας τομέας στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς,  ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρξει κατεπειγόντως μείωση φόρων, για να καταφέρουμε να προσελκύσουμε επενδυτές και να έχουμε ανάπτυξη. Το βασικότερο όμως, είναι ότι ξέρουμε τους τρόπους για να τα πετύχουμε όλα αυτά.

Αυτή είναι και μία από τις βασικές διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς διαθέτουμε και τη θέληση και τις γνώσεις για να δώσουμε λύσεις, διαθέτουμε το πρόγραμμα και τους σωστούς ανθρώπους για να το εφαρμόσουν, ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στον κατήφορο και να νιώσει ο πολίτης ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας δεν αντέχει άλλα πειράματα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα λάθη. Έχουμε ανάγκη από έναν μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό, έχουμε ανάγκη από μία κυβέρνηση που την επομένη των εκλογών θα ξαναβάλει μπροστά την οικονομία μας. Αυτό θέλουμε να καταλάβουν οι πολίτες και, πέρα από χρώματα και κόμματα, να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

*Ο Βασίλης Σπανάκης είναι Οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β3 περιφέρεια του νοτίου τομέα της Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης