Βενιζέλος προς Παπούλια: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 14:08
Βενιζέλος προς Παπούλια: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη λιτότητα»
Προτάσεις και μηνύματα για συνένωση του έθνους, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση, μετέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν τον συμβολικό, όπως τον χαρακτήρισε, εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι, ενώ παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.

«Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα, θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης, για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη είπε ότι θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα.

«Θέλουμε να αναβαθμιστεί το κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών που είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία».

«Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 14:13