Βloomberg: Έπαινοι της Κομισιόν στην Ελλάδα

Βloomberg: Έπαινοι της Κομισιόν στην Ελλάδα
Τα εύσημά της δίνει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει, καθώς οι πιστωτές αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια συζήτηση σχετικά με το πώς θα ήταν το μεταμνημονιακό τοπίο για την υπερχρεωμένη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τονίζεται πως η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως η ελληνική οικονομία παρέμεινε πιο ανθεκτική απ' ό,τι αναμενόταν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό και έχουν ξεκινήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η φορολογική διοίκηση, το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ενέργεια, η ιδιωτικοποίηση και η δημόσια διοίκηση.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρονται στην ανάγκη περιορισμού της γραφειοκρατίας, ανοίγματος των αγορών προϊόντων, απλοποίησης της χορήγησης αδειών για επενδύσεις, εκσυγχρονισμού του πλαισίου για τη χρήση γης και δημιουργίας ενός κτηματολογίου ως βήματα που πρέπει ακόμη να πραγματοποιήσει η Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 09:41