Βουλγαράκης για απόφαση Βατοπεδίου: Ήταν όλα εξαρχής κατασκευασμένα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 12:24
Βουλγαράκης για απόφαση Βατοπεδίου: Ήταν όλα εξαρχής κατασκευασμένα
Κάνοντας λόγο για «κανιβαλισμό», αλλά και με αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης:

«Η υπόθεση του Βατοπεδίου έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα με την απόφαση της δικαιοσύνης. Δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο. Ήταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα.

»Σήμερα λοιπόν, επιτρέψτε μου λίγες προσωπικές σκέψεις. Από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ.

»Δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση τόσο στυγνής πολιτικής απαξίωσης μιας διαδρομής ετών, από αντιπάλους και "φίλους"… Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιος κανιβαλισμός εις βάρος πολιτικού και της οικογένειάς του, παρά το ότι γνώριζαν όλοι πάρα πολύ καλά ότι πίσω από τις κατηγορίες δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά. Στα οκτώμισι χρόνια αυτά, υπήρξε πλήθος αθωωτικών αποφάσεων από τη δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές αρχές, τη Βουλή. Υπήρξαν έγγραφες δηλώσεις συγγνώμης από έντυπα, τηλεδικαστές, από "κατήγορους" της γειτονιάς και του καφενείου… Κακά τα ψέματα… Η "άλλη πλευρά" έπαιξε τότε τα ρέστα της, για να απαξιώσει πρόσωπα και κυβέρνηση» σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Βουλγαράκης.

«Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια, όμως, υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική. Δεν στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δεν δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος… Δεν κατάλαβε ποτέ, ότι στο φασιστικό "υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;" η απάντηση είναι ότι υπάρχει, όταν ο καπνός είναι δημιούργημα που υπηρετεί σκοπιμότητες. Την ημέρα της παραίτησής μου, είχα πει "…όταν ο κουρνιαχτός κατακάτσει, θα μπορέσετε όλοι να δείτε καθαρά. Τότε, δεν θα υπάρχει ούτε ένας που αγωνίστηκε μαζί μου από τις εποχές της νεολαίας και δεν θα είναι περήφανος για τη συμπόρευση αυτή''. Σήμερα, είναι αυτή ακριβώς η μέρα» σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά στην οικογένειά του.

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για όσα τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο σύζυγος και πατέρας τους ήταν ένας ενοχλητικά και ανεξέλεγκτα προβεβλημένος πολιτικός που έπρεπε να βγει από τη μέση…» έγραψε ο πρώην υπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 13:17