Βούτσης: Oργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή

Βούτσης: Oργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή
Στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η φρουρά της Βουλής αναφέρουν ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών για την ταυτόχρονη εισβολή στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των χθεσινών επιθέσεων σε βάρος του κοινοβουλίου, σημειώνοντας πως «αυτό που έγινε χθες ήταν μια συστηματική προσπάθεια από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή. Αυτή η προσπάθεια έγινε επί δίωρο. Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ».

Επεσήμανε ότι «οι επιθέσεις έγιναν σε πέντε σημεία στη Βουλή» και εξήγησε: «Εκτός από το φυλάκιο στη Β. Σοφίας, σε όλα τα άλλα σημεία υπήρξαν συγκρούσεις και σαφείς προσπάθειες εισόδου στη Βουλή διά της βίας, οι οποίες απετράπησαν από την αστυνομία, η οποία, εξ όσων είδα, και δεν θέλω να πάρω θέση για τη συζήτηση την επιχειρησιακή που γίνεται, ούτε και είναι ο ρόλος μου αυτός, απ' ό,τι είδα, δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις της. Δηλαδή η αστυνομία λειτούργησε απολύτως, ως προς αυτά τα σημεία και ως προς τη Βουλή, απολύτως αμυντικά».

«Είναι σαφές ότι τα επεισόδια αυτά και οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, τους ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο. Ίσα-ίσα λειτούργησαν οι επιθέσεις αυτές αποσταθεροποιητικά και για την ίδια τη διοργάνωση και υπήρξε και επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο. Δυστυχώς, ήταν μια πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή με χρήση βίαιων μέσων. Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας, θα το διαπιστώσουμε» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 12:25