Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σε νέες αποκαλύψεις που φέρνει το 4ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τα εργασιακά, προχώρησε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορά στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων όπου χωρίς κανένα στοιχείο αξιολόγησης και μόνο με μία απλή «διαδικασία ενημέρωσης» – η αγγλική ονομασία όπως αναγράφεται στο μνημόνιο είναι “notification procedures” -που θα στέλνεται μόλις, τρεις μήνες πριν, θα μπορεί να προχωρήσει και ν’ ανοίξει η διαδικασία των απολύσεων.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι το 65ο προαπαιτούμενο και εγγράφεται στη σελίδα 27 του 4ου Μνημονίου. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αγορά εργασίας – Μαζικές απολύσεις». Τροποποίηση της νομοθεσίας για τις μαζικές απολύσεις, προκειμένου ν΄ αντικατασταθεί το σημερινό πλαίσιο με μια «διαδικασία προειδοποίησης» έως τριών μηνών».

Ο κ. Βρούτσης χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Είναι συγκλονιστικό και δεν ξέρω, αν η κα Αχτσιόγλου το εξήγησε ακριβώς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει ξεκάθαρα το Μνημόνιο 4, μιλάει για τρίμηνη προειδοποίηση, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ μέχρι και σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης