Χανιά: Τη διάθεση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 13:51
Χανιά: Τη διάθεση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας
Τη διάθεση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης.

«Είναι γεγονός ότι ενώ δίνονται αρμοδιότητες στην τοπική διοίκηση, στην περιφερειακή διοίκηση, συνεχώς από το κράτος, από τις κυβερνήσεις, για όλους τους τομείς, την ίδια στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις αρμοδιότητες και να λύσουν λαϊκά προβλήματα ακριβώς γιατί μειώνεται συνεχώς η χρηματοδότηση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας μετά το τέλος της συνάντησής του με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή και τις πρόσφατες ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη τη χώρα τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών και την καταβολή των αναγκαίων πόρων για έργα όπως είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση.

«Υπάρχουν προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων. Γύρω από αυτά τα προβλήματα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις, τα νέα προαπαιτούμενα που έρχονται από την τρίτη αξιολόγηση και είναι σκληρά για τον ελληνικό λαό και για το λαό, εδώ, των Χανίων, θα πρέπει αποφασιστικά να παλέψουμε» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι «το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 13:51