Χρ. Βερναρδάκης: Μόνο η διαπλοκή θα ωφελείτο από τις πρόωρες εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 08:19
Χρ. Βερναρδάκης: Μόνο η διαπλοκή θα ωφελείτο από τις πρόωρες εκλογές
Περιοδεία στην Τρίπολη και τα γύρω χωριά πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Γιώργο Παπαηλιού.

Ο υπουργός έστειλε αποφασιστικό μήνυμα προς τη διαπλοκή, ενώ σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Τρίπολης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα όσον αφορά στις προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση σημείωσε: «Διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση. Κάποιοι ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στον δημόσιο τομέα είπε ότι «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Δήμο Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου οι Χρ. Βερναρδάκης και Γ. Μπασκόζος εξήγησαν τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη (2016 -17).

Η περιοδεία έκλεισε με συγκέντρωση στο Αρτεμίσιο, όπου ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερωτήματα για την παραγωγική ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες ειδικότερα.

Από εκεί, ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε τον κυβερνητικό στόχο για ανασύσταση, όπως είπε, του κοινωνικού κράτους (Παιδεία -Υγεία), ξεκινώντας από το 2017. Έστειλε όμως και μήνυμα σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε στην αρχή του κυβερνητικού έργου, δεν τίθεται θέμα εκλογών. Τον μόνο που θα εξυπηρετούσε η διενέργεια πρόωρων εκλογών είναι τα κυκλώματα διαπλοκής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 08:34