H καυτή πολιτική και δημοσιονομική ατζέντα που απαιτεί δυναμική παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει νερό στο κρασί των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται πως εγκαταλείπει οριστικά τη σκέψη για εκλογές εξπρές μέσα στον Οκτώβριο και συντάσσεται με την άποψη των Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα να στηθούν κάλπες στις 15 Νοεμβρίου. Τις δεύτερες σκέψεις του μεταβατικού προεδρου της ΝΔ φαίνεται πως ενίσχυσε η θερμή κοινοβουλευτική περίοδος που ξεκίνησε και δίνει την ευκαιρία στον κ. Μεϊμαράκη να ενισχύσει το προεδρικό του προφίλ μέσω των μαχών που θα δοθούν στο κοινοβούλιο απέναντι στη φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και, παράλληλα, να εμφανιστεί ως ο απόλυτος αρχηγός που μάχεται πάνω από όλα για την ενότητα του κόμματος.

Ιδιαίτερα ευνοική είναι η συγκυρία και για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ θα αναπτύξουν από το βήμα της Βουλής τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Θα δώσουν όμως εμμέσως και το στίγμα της πολιτικής πορείας που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση εκλογής τους στην ηγεσία της ΝΔ, ευελπιστώντας στην ενίσχυση του επικοινωνιακού τους προφίλ και στην προσέλκυση γαλάζιων ψηφοφόρων.

Το πλεονέκτημα αυτό στερείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας , ο οποίος ως αυτοδιοικητικός δεν μπορεί να δώσει το παρών στην κοινοβουλευτική μάχη. Θα αξιοποιήσει όμως το χρόνο έως τις εκλογές για να ενισχύσει τη θέση του εκτός από τον λεγόμενο “μακεδονικό παράγοντα” και στην υπόλοιπη Ελλάδα με περιοδείες και ομιλίες σε πόλεις-σταθμούς.

Στις 18.00 θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων. Θα είναι η πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το πότε, που και πως θα στηθούν οι κάλπες.