Η Ελλάδα δεν συνυπογράφει καμία πολιτική κατευνασμού, διαμήνυσε με σαφήνεια εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Μετά τις εκλογές, ο Νίκος Δένδιας διαβλέπει ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας που θα εκλεγούν θα έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας μήπως βρουν μία λύση στη διαφορά τους. Ωστόσο, εκτίμησε ότι οι πιθανότητες δεν είναι πάρα πολλές. «Αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε» σημείωσε επιπροσθέτως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιέγραψε ένα διαφορετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δημιουργήθηκε λόγω της ελληνικής συμπεριφοράς μετά τους σεισμούς στην Τουρκία, το οποίο εκτιμήθηκε από την Άγκυρα. «Αυτό δημιούργησε μια ευκαιρία. Η ευκαιρία θα κρατήσει ελπίζω μέχρι τις εκλογές και ένα διάστημα μετά τις εκλογές. Εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση μέσα σε αυτό το διάστημα, πολύ φοβάμαι ότι μπορούμε να κυλήσουμε πίσω» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει για τη σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι υπό το κράτος προεκλογικής πίεσης. Ο πρόεδρος Ερντογάν πιέζεται στις δημοσκοπήσεις. «Είναι υποχρεωμένος να πει κάτι το οποίο θα πιάσει τόπο, θα έχει ένα πολιτικό βάρος. Άρα, ό,τι λένε αυτό το διάστημα τα στελέχη του ΑΚP δεν το παίρνω κατ’ ανάγκη της μετρητοίς» προσέθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ΝΔ ελπίζει ρεαλιστικά να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την πρώτη Κυριακή και να δημιουργήσει μία κυβέρνηση δική της, μονοκομματική, τη δεύτερη Κυριακή. «Δεν ψάχνουμε για συνέταιρους και φίλους» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ είναι υπέρ των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την πιθανότητα κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι δεν θα το ευχόταν διότι δεν έχει δει να μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερα αποτελέσματα από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Περαιτέρω, δήλωσε ευτυχής για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, θεωρώντας ότι σωστά λήφθηκε.

Στο τέλος της συνέντευξης ο υπουργός Εξωτερικών εστίασε στην οικονομία της χώρας. «Ανεξάρτητα από τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα, με το που περνάς τα σύνορα της Ελλάδας και μιλάς με τον οποιοδήποτε, η Ελλάδα θεωρείται ως ένα success story στην οικονομία της. Έχει η ΝΔ τα εχέγγυα να το διαχειριστεί και να το πάει ένα βήμα παραπέρα» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης