Ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Τάσος Μπίνισκος, έστειλε στη «Ζούγκλα» το παρακάτω άρθρο:

Οι δυνάμεις της προόδου, της δημιουργίας και η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019, όταν οι δημότες έδωσαν την εντολή στον συνδυασμό «η πόλη μάς ενώνει Δάφνη – Υμηττός», να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, επισφραγίστηκε με έργα και πράξεις. Σε κάθε γειτονιά της Δάφνης μας και του Υμηττού μας με πάθος, μεράκι και σωστό σχεδιασμό αποδεικνύουμε την αγάπη για την πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για εμάς μείζον θέμα είναι η ασφάλεια των συνδημοτών μας. Φωτίσαμε τις γειτονιές και έως σήμερα έχουμε αντικαταστήσει το 60% του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης led, σε σύνολο 9.200 λαμπτήρων, σκοπός μας να ολοκληρωθεί το έργο φωτισμού σε όλη την πόλη. Πεζοδρόμια και δρόμοι ασφαλείς με μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων και αναπλάσεων των πεζοδρομίων. Ασφαλτοστρώθηκαν 35 οδοί στις δημοτικές κοινότητες Δάφνης και Υμηττού και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη σχεδόν των 2/3 των οδών του Δήμου. Το Δίκτυο πεζοδρομίων θα αναπλαστεί στο 100% στην Κοινότητα Δάφνης, που ήδη υλοποιείται με βιοκλιματικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, με διαπλάτυνση, οδεύσεις, φυτεύσεις και φωτισμό, ενώ επεκτείνεται και βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλη περιοχή της Κοινότητας Υμηττού.

Με παρονομαστή πάντα την ασφάλεια των συνδημοτών μας προχωρήσαμε και στην απόλυτη συντήρηση όλων των αθλητικών μας χώρων στα γήπεδα Μαινεμένης, Πέτρου και Παύλου, «Χρυσός Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος» και «Πυρκάλ». Αφού εξασφαλίσαμε τα Θέατρα Βράχων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Λόφο Κοπανά, να παραμείνουν στους πολίτες, συνεχίζουμε το έργο ανάπλασης της περιοχής, με νέα γήπεδα άθλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής που θα αλλάξουν το τοπίο ριζικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δυσκολίες δεν λιγοψυχήσαμε

Είναι γεγονός ότι δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα από την πανδημία του Covid – 19 και να ξεκινήσουμε με έντονους ρυθμούς την πρώτη μας θητεία και ήρθε η ενεργειακή κρίση με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται μια πρωτόγνωρη τέτοια συγκυρία, αλλά και τις προκλήσεις που κληθήκαμε ως αυτοδιοίκηση να διαχειριστούμε. Εκτός από τα γραφειοκρατικά ζητήματα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις οικονομικές δυσκολίες που συντάραξαν τα κεκτημένα της ζωής μας αναπάντεχα, εκείνο το οποίο κρίναμε και πράξαμε ότι πρέπει να διαχειριστούμε άμεσα και με συνέπεια, ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας. Με απόλυτη ενσυναίσθηση και ευθύνη προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν σε προσωπικό επίπεδο, επιλέξαμε να είναι η προτεραιότητά μας. Πιο πάνω από κάθε έργο! Είμαστε περήφανοι που ως Διοίκηση καταφέραμε να στηρίξουμε στους δύσκολους μήνες της πανδημίας και της ενεργειακές κρίσης, περισσότερες από 600 οικογένειες, ασκώντας κοινωνική πολιτική, μέσα από το Φαρμακείο , το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Δημοτικά ιατρεία. Η υγεία μας μπήκε επίσης, σε πρώτο πλάνο. Τόσο στο ΚΕΠ Υγείας, όσο και σε κατά τόπους ΚΑΠΗ σε συνεργασία με τον «Ερυθρό Σταυρό» διενεργούνταν καθημερινά Δωρεάν Covid -19 test. Έχουμε καταγράψει επίσης, περισσότερες από 147 δράσεις ΠΡΟΛΗΨΗΣ υγείας.

Οι κλονισμοί που δεχθήκαμε όμως δεν ναυάγησαν τα σχέδιά μας. Στα 4 χρόνια θητείας, με τα 2,5 χρόνια εγκλεισμού και περιορισμών, καταφέραμε να υλοποιήσουμε περισσότερο από το 90% του προγράμματός μας και όχι μόνο. Προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση 6 σχολείων μας, που πλέον είναι αυτόνομα και με μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των υπολοίπων, αλλά και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, στην ανάπλαση ΟΛΩΝ των αύλειων χώρων ΟΛΩΝ των σχολείων μας.

Ένα μεγάλο έργο στην περιοχή της Δάφνης που θα αναδιαμορφώσει το αρχιτεκτονικό τοπίο και θα δυναμώσει το ιστορικό κέντρο της, ενισχύοντας την τοπική αγορά, αλλά και ως χώρος αναψυχής και πρασίνου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ένα μήνα αναμένουμε να παραδοθεί ένα μεγάλο μέρος της Πλατείας Δημαρχείου στη Δάφνη, ένα όνειρο που είχα από παιδί και αξιώνομαι να πραγματοποιήσω ως Δήμαρχος αυτής της πόλης!

Γιατί για να μας ψηφίσει ο/η δημότης Δάφνης – Υμηττού

Είναι βασικό και οι συνδημότες μας το γνωρίζουν, ότι ο Δήμος μας διαγράφει θετική και ανοδική πορεία. Κανείς δεν θέλει με μια λάθος επιλογή, η πόλη μας να σταματήσει να προοδεύει. Η Διοίκησή μας δεν άφησε καμία μέρα αναξιοποίητη, δεν υπάρχει χρηματοδότηση που να μην διεκδικήσαμε, δεν υπάρχει πόρτα που δεν χτυπήσαμε, δεν επαναπαυτήκαμε και δεν θεωρήσαμε τίποτα δεδομένο. Προσπαθούμε αδιάκοπα για την καλύτερη καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Επιπλέον, η πόλη μας έχει μια μοναδική ταυτότητα που τη διατηρούμε πεισματικά και κόντρα στην αποστασιοποίηση των απρόσωπων πόλεων, είμαστε ακόμα γειτονιά και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε με την ουσιαστική έννοια, κάνοντας βήματα μελετημένα προς την πρόοδο. Εξασφαλίσαμε για την επόμενη θητεία μας την πορεία προς μια «έξυπνη» πόλη, χωρίς όμως να επιδιώκουμε να αλλοιώσουμε το «χρώμα» και την κουλτούρα μας. Ζητούμε να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε μας, με την πεποίθηση ότι αγαπάμε αυτή την πόλη και η καθαρή εντολή τους θα είναι η επιθυμία, παρά τις προκλήσεις που πιθανόν να προκύψουν, να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Δήμου μας προς την πρόοδο, ενωμένοι με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και σύνεσης, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης