Το εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 35χρονο εργάτη και πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας (2/10) κατά τη διάρκεια εργασιών σε παλιό, κακοσυντηρημένο φρεάτιο ομβρίων υδάτων της ΕΥΔΑΠ έχει προκαλέσει οργή για το πρόσωπο του διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Χάρη Σαχίνη, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη για το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τραγικό δυστύχημα συνέβη σε βάθος 5-7 μέτρων, όταν τα τοιχώματα του φρεατίου υποχώρησαν ξαφνικά, με συνέπεια ο άτυχος άνδρας που εργαζόταν μέσα, να καταπλακωθεί από χώματα και πέτρες. Για αρκετή ώρα είχε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο τελικά απεγκλωβίστηκε νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κλίμα προς το πρόσωπο του Σαχίνη είναι επιβαρυμένο καιρό τώρα, αφού οι εκτός πλαισίου ενέργειές του έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό του κυβερνητικού επιτελείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ουκ ολίγες φορές έχει πέσει στο τραπέζι ζήτημα αντικατάστασής του.

Κάποιοι κακόβουλοι ισχυρίζονται πως ο κ. Σαχίνης «κρατιέται» στην καρέκλα του λόγω των ισχυρών γνωριμιών της συζύγου του και αναφέρουν πως ήταν εκείνη που τον «έσωσε» προ διετίας όταν το Υπερταμείο φέρεται να ήθελε να τον απομακρύνει καθώς δεν τον θεωρούσε ικανό, παρόλα αυτά η κυβέρνηση ανανέωσε τη θητεία του για τρία χρόνια. Ωστόσο, το δυστύχημα στον Πειραιά με τον 35χρονο εργάτη φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Συνδικάτα τον κατηγορούν ότι, από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, ενώ αναφέρουν πως από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα δυστυχήματα. Μάλιστα, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πολέμησε υπογείως υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αντικείμενο σχολιασμού έχει γίνει ο διπλασιασμός των αμοιβών του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το ίδιο και τα φερόμενα εξωφρενικά bonus που φέρεται να μοίραζε σε «ημετέρους» του, σε μία εποχή κατά την οποία η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης