Το δις εξαμαρτείν ίδιον ανθρώπου μωρού. Ο ιστότοπος Pressmme, μετά το σοβαρότατο ολίσθημα να δημοσιοποιήσει φωτογραφία τύπου παπαράτσι, εκθέτοντας βάναυσα την προσωπική ζωή του πρώην υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου και μιας άγνωστης γυναίκας, χωρίς λόγο και αιτία, με υπονοούμενα για κάποια ερωτική σχέση, προχώρησε και σε δεύτερο ακόμη σοβαρότατο ολίσθημα.

Με ειδική ανάρτηση το blog, διαχειριστής του οποίου είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης, υποστήριξε πώς ο κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, υπονοώντας πώς ο πολιτικός, ζήτησε προστασία από τον δημοσιογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κακή του τύχη και βεβαίως για κακή τύχη της σύγχρονης δημοσιογραφίας, ο κ. Κωνσταντόπουλος βρισκόταν στην Πιερία με την οικογένεια του. Επί πλέον καμία συνάντηση δεν έλαβε χώρα αυτή τη φορά για κακή τύχη της αντικειμενικής πληροφόρησης.

Απευθυνθήκαμε στον πρώην υφυπουργό και καταγράψαμε την απάντησή του.

Κωνσταντόπουλος

Ως είθισται, απευθυνθήκαμε και στον διαχειριστή του Pressmme, κ. Γιάννη Παπαγιάννη και καταγράψαμε τις απαντήσεις του. Είναι ενδεικτικές του τρόπου που μία μερίδα δημοσιογράφων, ή εν πάση περιπτώσει, μερίδα ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, αντιλαμβάνονται την άσκηση του επαγγέλματος και εκθέτουν δυστυχώς το δυναμικότατο νέο μέσο επικοινωνίας  και ενημέρωσης που είναι το διαδίκτυο και τα Blogs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς ο διαχειριστής αυτού του ιστότοπου, επιχειρεί να επιβιώσει επαγγελματικά  προκαλώντας κακόηχο θόρυβο γύρω από το όνομά του. Δικαίωμα του καθενός να εκτίθεται στη δημόσια χλεύη. Άλλωστε τόσο ο Όσκαρ Ουάιλντ όσο και ο Άντι Γουόρχολ, έχουν ξεκαθαρίσει την παθολογική σχέση που διατηρούν ορισμένα άτομα  με τη δημοσιότητα. Είναι προφανές πώς ο διαχειριστής του blog Pressmme θα έκανε τα πάντα ακόμη και για 2 λεπτά της ώρας, δημοσιότητας έστω και αρνητικής.

Παραμένει ωστόσο το βασικό ερώτημα που έχει θέσει η «zougla.gr» και αφορά την αξιολόγηση της είδησης και τη μεθόδευση της μετάδοσής της. Ακόμη και στην περίπτωση που ο τύπου παπαράτσι φακός του Γιάννη Παπαγιάννη συνελάμβανε έναν πολιτικό σε τρυφερό τετ α τετ, ποια θα ήταν η αξιολόγηση της πληροφορίας ώστε να δικαιολογηθεί η μετάδοση της; Η τρυφερότητα, το ερωτικό στοιχείο; Η συνάντηση; Αν πρόκειται για αυτά τότε η απάντηση είναι αυτή που είχε διατυπώσει ο Φρανσουά Μιτεράν « Et Alors» του τουτέστιν «Και λοιπόν». Αν ο εν λόγω πολιτικός ωστόσο έβγαινε στα παράθυρα των τηλεοπτικών εκπομπών και μιλούσε με πάθος και εμμονή για το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» τότε η έκθεση του ατόμου αυτού με μία ερωμένη του θα είχε ενδεχομένως πάντα, δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς από τους παραπάνω λόγους δεν συνέτρεξε ώστε ο εν λόγω ιστότοπος να επιμένει με τόσο πάθος σε αυτήν την φωτογραφία και αμέσως μετά στην καθόλα μη υπαρκτή συνάντηση του πολιτικού με τον δημοσιογράφο. Η όλη αυτή υπόθεση ήταν απλώς προϊόν μιάς άρρωστης στάσης έναντι της είδησης, όπου κάθε ασήμαντη λεπτομέρεια και μάλιστα της προσωπικής ζωής ενός επώνυμου πρέπει πάση θυσία να μεταδίδεται απλά για να προκαλείται ντόρος.  Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς και ο κοινός νους…    

(Πρώτη καταχώρηση: 22 Φεβρουαρίου 2009, 14:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης