Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Γεραπετρίτη είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κροατικού ΥΠΕΞ αναφορικά με τις συλλήψεις Κροατών πολιτών για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε προφυλακίσεις.

Στην ανακοίνωση του κροατικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Γκρίλιτς-Ράντμαν μετέφερε τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρεται ότι μια αντιπροσωπεία γονέων των συλληφθέντων συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας, με επικεφαλής την υφυπουργό που είναι αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Άντριγια Μέτελκο-Ζγκόμπιτς. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν για τις επαφές που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε από το κροατικό ΥΠΕΞ τονίζεται ότι από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλεια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης