«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα και μετά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από το δείπνο με τον Γ. Παπανδρέου.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την task force , υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ισχυρή, όπως είπε, πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων. Εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την task force, γιατί, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία για να μπορέσει να αναδείξει «τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε επίσης για «κακοφωνία σε διεθνές επίπεδο» που δημιουργεί ανασφάλεια, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είπε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της «κάνει ό,τι μπορεί» και πως οι αποφάσεις «έδειξαν την αποφασιστικότητά μας σε συλλογικό επίπεδο».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας