Η Αθήνα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς τη χορήγηση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, ύψους 30-50 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής του Eurogroup μέσω συνέντευξής του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

Ουσιαστικά, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, ο οποίος είχε επισημάνει πριν από δύο ημέρες πως «έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών – μελών της Ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας». Ο Ολλανδός υπουργών Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης».

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας – Ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με χρηματικά ποσά» τόνισε.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φρόντισε να εκφράσει με έμμεσο τρόπο τη δυσαρέσκεια του για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν τα χρήματα να υλοποιήσουν».