Το ενδιαφέρον του να συμβάλλει στη συζήτηση για «επανένωση» της κεντροδεξιάς – αν και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και βούληση- αλλά όχι και για επάνοδο στη Βουλή, εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα», ο κ. Ανδριανόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«Η λογική τού να γίνει μια ενιαία κίνηση στην κεντροδεξιά δεν είναι άσχημη, αλλά εγώ δεν τη βλέπω πολύ βιώσιμη σαν προσπάθεια. Για έναν πολύ απλό λόγο, ότι δυστυχώς ο χώρος αυτός, όπως και άλλοι χώροι στην Ελλάδα, βρίθει από άτομα με ατέρμονες προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες – θέλουν όλοι να γίνουν αρχηγοί…».

Στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρώην υπουργός είπε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί. Και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη και εκτός ΝΔ υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Υπάρχει και ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη, είναι και ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Στέφανος Μάνος.

Αλλά δεν υπάρχει τρόπος επανένωσης της κεντροδεξιάς χωρίς να συζητήσεις με τον Σαμαρά, έτσι δεν είναι; Νομίζω αυτό είναι αυτονόητο. Και ο Αβραμόπουλος μέσα από τη ΝΔ μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο, γιατί έχει ένα κύρος και μια προσωπικότητα, ο Άρης ο Σπηλιωτόπουλος είναι ένα σοβαρό πρόσωπο που θα μπορούσε επίσης να κάτσει σε ένα τραπέζι και να κουβεντιάσει…» ανέφερε ο κ. Ανδριανόπουλος.

Η συζήτηση περί κεντροδεξιάς που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη και στελεχών του ΛΑΟΣ κορυφώνεται λίγο πριν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της στις 21 Νοεμβρίου, ενώ η Ρηγίλλης έχει απορρίψει τις προτάσεις Καρατζαφέρη προ καιρού.