Αποφυλακίζεται σήμερα 12:00 μ.μ. ώρα η Εύα Καϊλή από τις φυλακές Χάρεν στο Βέλγιο. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα αποφυλακιστεί, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα φέρει στο εξής συνέχεια το ηλεκτρονικό βραχιολάκι πάνω της προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εμφανώς ανακουφισμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις μετά από τεσσερισήμισι και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης για την επισημοποίηση της είδησης για την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή προχώρησε σε δηλώσεις της, τις οποίες γνωστοποίησε η ιταλική «La Repubblica». «Περιμένω εναγωνίως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα που είχε προκύψει με το βραχιολάκι μίλησε χθες και ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Δεν ήταν όμως σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο ίδιος. 

Ο συνήγορός της Ελληνίδας ευρωβουλευτή γνωστοποίησε μάλιστα πως η Εύα Καϊλή «περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», ενώ «είναι ισχυρή ψυχολογικά, έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και θα δώσει τη μάχη για να αποδείξει αυτήν αθωότητά της», τόνισε.

Oι περιοριστικοί όροι και τα επόμενα βήματα υπεράσπισης της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα καθημερινότητα της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού της επιβάλλει από εδώ και στο εξής να διαμένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Θα πρέπει επίσης να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό. Επιπλέον υποχρεούται να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά έπειτα από προσωπική της απόφαση, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Επιπροσθέτως, η Εύα Καϊλή δεν σκοπεύει να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα έως ότου ακούσει ότι είναι αθώα σύμφωνα με τον συνήγορό της. Σημειωτέον ότι της έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο η Εύα Καϊλή αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της αναφέροντας πως «τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε, τεκμηριώνουν την αθωότητά της». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, αποκαλύπτοντας πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο – κλειδί που φαίνεται να έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ στην υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον. Τα δακτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον κ. Παντσέρι και Τζιόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης