Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώθηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξαπολύει οξύτατη επίθεση εναντίον της Αριστεράς.

«Πρέπει να σώσουμε τα λίγα κατάλοιπα διεθνούς αξιοπιστίας που μας έχουν απομείνει. Εάν δεν εγκρίνουμε τα μέτρα, θα οδηγηθούμε σε ασύντακτη χρεοκοπία, που σημαίνει πλήρη διάλυση του οικονομικού, κοινωνικού και θεσμικού ιστού της χώρας» δήλωσε κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η Βουλή και κυβέρνηση δεν έχουν το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να φέρνουν μέτρα που φτωχαίνουν το λαό» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚε , ο οποίος προανήγγειλε πως το κόμμα του θα καταθέσει αύριο αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αλλά και θέμα αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μέτρα και δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία – και με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν με όρους που διευκολύνουν τους δανειστές.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών στις κατηγορίες που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για «μείζον συνταγματικό πραξικόπημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πλάκα τέλειωσε – παίζουμε με τη μοίρα της χώρα. Δεν θα κάνετε εσείς πολιτική στις πλάτες του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Τη χώρα την έχετε καταντήσει εξαθλιωμένο προτεκτοράτο» απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης προειδοποίησε πως η καταψήφιση του Μνημονίου «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της Ελλάδας – και εμείς τέτοια ψήφο δεν δίνουμε».

«Με πόνο ψυχής θα ψηφίσω την συμφωνία αν και είναι κάκιστη γιατί δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης