Εντολή στους δικηγόρους του να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου προκειμένου να διαφυλαχτεί η τιμή του, ανακοίνωσε ότι έχει δώσει ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.

Από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το λιμάνι στο Σιγρί της Λέσβου, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε «στις παρεμβάσεις και τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου για την υπόθεση του δάσους της Σάμου σε τηλεοπτικές εκπομπές» και αποκάλυψε πως έχει ήδη δώσει εντολή να ασκηθούν σε βάρος του κ. Βγενόπουλου τα ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος. Όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα «όσα συκοφαντικά και εις βάρος της ηθικής του υπόστασης είπε δημοσίως».

«Η πολιτική παρέμβαση του κ. Βγενόπουλου, ως τοποθέτηση ενός ενεργού κατά τη δήλωσή του πολίτη, που θεωρεί ότι ο μη ασχολούμενος με τα κοινά είναι αχρείος, προφανώς είναι δικαίωμά του, αλλά υποχρέωσή του είναι να τηρεί τους ηθικούς και νομικούς κανόνες της Δημοκρατίας μας. Δικαίωμα όμως και υποχρέωση δική μου, είναι να προστατεύσω την αξιοπρέπεια και την πολιτική μου υπόσταση, την οποία δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος αποσιωπώντας σκοπίμως τη γνωστή σε αυτόν αλήθεια για το θέμα της δωρεάς από την εταιρεία του προς τον Δήμο Πυθαγορείου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2000. Ο κ. Βγενόπουλος την εμφάνισε ως δωρεά σε μένα ή στο υπουργείο Αιγαίου, του οποίου είχα την τιμή να προΐσταμαι τότε, για να ερωτήσει, δια της συνέντευξής του «που πήγε το δάσος;», «που πήγαν τα λεφτά;» και να αναφερθεί προσωπικά σε εμένα, ότι «κάτι του χρωστάω». Ο κ. Βγενόπουλος, δεν ενεχείρησε ποτέ στο τ. υπουργείο Αιγαίου και σε εμένα 50 εκ. δραχμές (146.000 ευρώ). Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρεία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποκλειστικό αποδέκτη το δήμο Πυθαγορείου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως. Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια» ανέφερε συγκεκριμένα (μεταξύ άλλων) ο Υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Θλιβερή η εικόνα κυβερνητικών στελεχών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, 11:30.