Στις 16.15 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου είχε αναφέρει ότι ο κ. Πούτιν θα έχει επίσης συναντήσεις εργασίας και με άλλους ξένους ηγέτες, που θα είναι παρόντες στο φόρουμ, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Βαν Γιαν, ο πρόεδρος της Κιργιζίας Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ και ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Τσιμεντιγίν Σαϊχανμπιλέγκ. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί και με πρώην ηγετικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και Ρομάνο Πρόντι και άλλοι.

Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Διαβάστε επίσης:
Επαφές Τσίπρα στη Ρωσία με τον mr Gazprom και με αντιπροσωπεία των Brics, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, 20:21