Εκπρόσωποι από μεγάλες ελληνικές εταιρείες συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην -βαρύνουσας σημασίας- επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη. Το ταξίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών σε κλάδους όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, ο τουρισμός, το εμπόριο κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο σύμβουλος για την ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα BRICS Παναγιώτης Ρουμελιώτης, οι πρόεδροι της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, των ΕΛΠΕ Σπ. Παλαιογιάννης και της ΔΕΠΑ Γρ. Στεργιούλης.

Στην πρωθυπουργική αποστολή βρίσκονται και 35 Ελληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν, ενώ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης συμμετέχουν πάνω από 1.600 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Στο φόρουμ θα παραστούν εκπρόσωποι από περισσότερα από 27 funds από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, την Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων στην Αγία Πετρούπολη βρίσκονται ελληνικές επιχειρήσεις όπως οι Aldemar, Ελληνικά Καλώδια, Βιοχάλκο, Laskaridis Group, Lamda Development, International Group του Ιβάν Σαββίδη, Σωληνουργεία Κορίνθου, Δωδώνη κ.λπ.

H σχετική λίστα:



O πρωθυπουργός μιλώντας στους Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης απήυθυνε έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα να ανοίξει τα πανιά της σε θάλασσες παρά τις φουρτούνες. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης