Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας ζήτησε τη συνδρομή του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσει η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας και γενικότερα να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς του ο κ.Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί και η Βουλγαρία στις χώρες που ενισχύονται από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ζήτησε να επισπευσθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθηθούν η Σερβία και η Αλβανία στην ενταξιακή τους προοπτική στην Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης