Την άμεση απελευθέρωση των πολιτών που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Θεσσαλονίκη χθες έγινε, για άλλη μια φορά, μάρτυρας της μοναδικής πολιτικής για την οποία δείχνει ζήλο η Νέα Δημοκρατία: την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διάλεξε την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου για να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης. Με έναν βίαιο και καθόλου κεκαλυμμένο τρόπο, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε από νωρίς προειδοποιήσει ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κάνει λόγο για «επίδειξη δύναμης και κρατικής καταστολής απέναντι σε πολίτες που θέλησαν να κρατήσουν ζωντανό τον συμβολισμό της ημέρας, τηρώντας αποστάσεις κι αποφεύγοντας τον συνωστισμό» και προσθέτει: «Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι η πλήρης απουσία προφυλάξεων από τους αστυνομικούς, τους οποίους η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να στοιβάξει τον έναν επάνω στον άλλον -αδιαφορώντας για την υγεία τους- και τα όσα περιγράφουν οι προσαχθέντες για τον χώρο όπου μεταφέρθηκαν και κρατήθηκαν ώστε να περάσει η εικόνα “νόμος και τάξη”».