Αβέβαιη θεωρείται η έλευση της Τρόικα στην Αθήνα, σύμφωνα με το Reuters, πυροδοτώντας το σενάριο πως ίσως να βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα» και η έγκριση της επόμενης δόσης.

Το ενδεχόμενο, μάλιστα, δεν απέκλεισαν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών που σημείωναν πως με τα έως τώρα δεδομένα, υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί έως και κατά μία εβδομάδα η έλευση στην Αθήνα των επικεφαλής της Τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε, συγκεκριμένα, αξιωματούχος, στο Reuters, οι πιστωτές ακύρωσαν την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα επίσκεψή τους στην Αθήνα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Σημειωτέον πως μία τέτοια εξέλιξη θέτει εν αμφιβόλω την έγκριση της επόμενης δόσης από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικώς, αξιωματούχος μέσω e-mail, απάντησε μονολεκτικά: «Σωστά».

Αναφορικά με το θέμα και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλος αξιωματούχος σημείωσε πως οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν, χωρίς όμως να έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης