Ουδέποτε συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και διάφορα εύφλεκτα υλικά» ο 87χρονος «εμπρηστής» στον Άγιο Στέφανο όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN o Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

O κύριος Κικίλιας ή δεν ήταν καλά πληροφορημένος για το συμβάν του Αγίου Στεφάνου ή εν γνώσει του είπε ένα χονδροειδές ψέμα για να καταδείξει ότι οι αρμόδιες αρχές συλλαμβάνουν εμπρηστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το ωραίο εφεύρημα του 112 για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, είναι λογικό και χρήσιμο να ισχύει, αλλά όταν εγκαταλείπονται οι περιοχές έχει υποχρέωση το κράτος να προστατεύσει περιουσίες, ζώα και περιβάλλον από τις φωτιές.

Θυμίζουμε την καταστροφή του νησιού της Ρόδου, της Μάνδρας, της Αιγιαλείας της Καρύστου, της Αγχιάλου και της Κέρκυρας.

Μετά λοιπόν από το 112, ο κύριος Κικίλιας «συνέλαβε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνι και στουπιά» τον 87χρονο εμπρηστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε με προσοχή την δήλωσή του μετά το 2.18:

Τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια εκτός από το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» που σε προηγούμενο πρωτοσέλιδο ανέφερε πως ο 87χρονος συνελήφθη κοιμώμενος στην οικία του, διαψεύδει και η ίδια η αστυνομία όπου στο διαβιβαστικό της προς στην εισαγγελία αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την 22.45 στις 5-8-23 στον Άγιο Στέφανο Αττικής επί της Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου έναντι του οικοδομικού αριθμού 15, διερχόμενος πολίτης είδε τον ανωτέρω κατηγορούμενο να βγαίνει πίσω από κολώνα της ΔΕΗ ενώ μόλις είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης πυρκαγιά επί της ανωτέρου οδού. Ο πολίτης έσβησε την φωτιά και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί του Α.Τ Διονύσου τον ανήβραν στην οικεία του και προσήγαγαν τον κατηγορούμενο στο αστυνομικό κατάστημα όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον πολίτη ως τον δράστη της προορηθείσας αξιόποινης πράξης και συνελήφθη. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια νάιλον σακούλα περιέχουσα εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος».

Βίντεο ντοκουμέντο

Η κάμερα της «Ζούγκλας» έκανε αυτοψία στο σημείο όπου οι αστυνομικοί λένε πως υπήρξε μικρής έκτασης πυρκαγιά έναντι του οικοδομικού αριθμού 15 επί της Οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και βιντεοσκόπησε όλη την περιοχή φτάνοντας σχεδόν μέχρι το Α.Τ. Διονύσου που βρίσκεται στην ίδια οδό, λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που ο πολίτης κατήγγειλε στην αστυνομία και έσβησε την φωτιά που έβαλε ο 87χρονος.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεν υπάρχουν σημάδια πυρκαγιάς.

 

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια αντί να κάνουν ρεπορτάζ όπως οφείλουν για το γεγονός, οι ιστοσελίδες-κυβερνητικά παπαγαλάκια χρησιμοποιώντας την δήλωση του Βασίλη Κικίλια έκαναν πρωτοσέλιδα με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 87χρονου «εμπρηστή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που από συγκεκριμένα μέσα υιοθετούνται χωρίς δημοσιογραφική έρευνα απόψεις αρμοδίων για συμβάντα που είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που λένε οι αρμόδιοι.

Αν ο 87χρονος είναι εμπρηστής ή όχι, θα το αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η «Ζούγκλα» πολλές φορές έχει αναδείξει την αναγκαιότητα προστασίας ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές καθώς και την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των νόμων για τους εμπρηστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης