Η διάσταση απόψεων με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Πανάρετο, ήταν αυτή που οδήγησε σε παραίτηση τον ειδικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Αχιλλέα Μητσό, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο tovima.gr

«Η λογική της απαξίωσης των πάντων δεν βοηθάει κανέναν. Η έννοια ότι μάλλον είναι όλοι κλέφτες, είναι για πέταμα και είναι μηδενικά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πανεπιστημίων. Εάν ακολουθείς αυτή την πολιτική απλά τους συσπειρώνεις εναντίον σου» επισημαίνει ο κ. Μητσός, ο οποίος αναρωτιέται: «Στα πανεπιστήμια της χώρας υπάρχουν θύλακες αριστείας που πρέπει να τους ενισχύσεις. Έχει κανένα νόημα να θέλεις να γκρεμίσεις τα πάντα;».

Όπως διευκρινίζει, πάντως, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η παραίτηση του δεν αναιρεί την ιδιαίτερα θετική γνώµη του για την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Παιδείας, ούτε και τα προσωπικά του αισθήματα βαθιάς εκτίµησης και φιλίας προς το πρόσωπό της.

«Οι διαφωνίες μας ήταν συνεχείς. Υπήρχαν και ειδικά θέματα συνεργασίας, αλλά το κύριο πρόβλημα μου είναι η υπερβολική συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων προκηρύξεων ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και άλλων σχετικών θεμάτων στο γραφείο του ώστε να τις ελέγχει ο ίδιος» διηγείται ο κ. Μητσός όσον αφορά τη σχέση του με τον υφυπουργό Παιδείας.

Και καταλήγει ο κ. Μητσός: «Η πολιτική αυτή δεν βοηθάει κανέναν, δεν βοηθάει την διαφάνεια, δεν είναι σύμφωνη με τους νόμους» προσθέτοντας ότι ενώ ο χώρος της έρευνας φέτος είχε μια κινητήρια δύναμη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, αυτά τελικά καθυστερούν απίστευτα, οι όροι αλλάζουν διαρκώς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα περιμένει.

Διαβάστε επίσης:

Παραίτηση γενικού γραμματέα στο Υπ. Παιδείας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010, 15:18