Για την αξιολόγηση αλλά και τις απαιτήσεις των δανειστών μίλησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε αναφερόμενος στο Eurogroup: «Στη Μάλτα η ελληνική κυβέρνηση έφτασε σε πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Παρά τα διαρκή εμπόδια μέχρι την τελευταία στιγμή, η τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε στη βάση όσων είχαν συνομολογηθεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Όσον αφορά στα εργασιακά ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε «ότι αποκρούστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους οι παράλογες νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω απορρύθμιση την αγορά εργασίας και θα μείωναν ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση κατάφερε να θέσει τις βάσεις για τη σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας προς όφελος των Ελλήνων εργαζομένων. Συμφωνήθηκε η επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης, αποκρούστηκαν οι απαιτήσεις για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά και η αναγνώριση του δικαιώματος ανταπεργίας» συμπλήρωσε.

Για ακόμα μια φορά επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι «στη μεγάλη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση, δυστυχώς τα εμπόδια δεν προέκυψαν μόνο από μερίδα δανειστών αλλά και από το εσωτερικό και κυρίως από τη ΝΔ».

«Η ΝΔ υιοθετούσε τις παράλογες απαιτήσεις των πιο ακραίων δανειστών και ευελπιστούσε σε αδιέξοδο ώστε να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης απαιτούσε μια άνευ όρων παράδοση και υποσχόταν τόσα και άλλα τόσα μέτρα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα μετά τη συμφωνία η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται για τρίτη φορά σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, ηττήθηκε για άλλη μια φορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος της κυβέρνησης, μετά και τη συμφωνία της Μάλτας, παραμένει μία συνολική συμφωνία. Η συνολική συμφωνία περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τον καθορισμό του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018. Η συνολική συμφωνία θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και θα θέσει τις βάσεις για οριστική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος δήλωσε «μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί το SLA και να καταληχθούν τα προαπαιτούμενα. Ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας μας στο QE της ΕΚΤ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης