«Την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει βήμα – βήμα με την πραγματικότητα, οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικεύεται στις φαντασιώσεις και στις… ‘ρεαλιστικές ουτοπίες’, συνεχίζει στην οδό της εξαπάτησης. Μεταξύ άλλων, φαντασιώνονται πως έχουν ήδη βρει 5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνάντησης του υπουργικού κλιμακίου με τη τρόικα.

Στο ίδιο ύφος, η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε ότι: «Φανταζόμαστε πως με τον ίδιο τρόπο θα βρουν και τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια τα οποία χρειάζεται η χώρα για να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις ανάγκες της».
«Δυστυχώς, εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι φαντασιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να επιδίδεται σε ένα ράλι ψεύτικων υποσχέσεων και λεονταρισμών», κατέληξε.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παράσταση κόκκινων γραμμών» επικρίνοντας την κυβέρνηση, για την στάση της, ενόψει της συνάντησης με την τρόικα, στο Παρίσι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι: «ενόψει της προπαρασκευαστικής συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ανεβάζει την παράσταση «κόκκινες γραμμές», μόνο που όλοι πλέον γνωρίζουν πως τις «κόκκινες γραμμές» τις βάζουν κάθε φορά οι δανειστές και η κυβέρνηση τις ακολουθεί».

«Καθώς η κοινωνία εξοντώνεται μέσω του ΕΝΦΙΑ και εννέα στους δέκα πολίτες ζητούν την κατάργησή, του, η κυβέρνηση υποκριτικά μιλά για φοροελαφρύνσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Ενώ οι περισσότεροι και περισσότερες δοκιμάζονται σκληρά από την παρατεταμένη και εξοντωτική μνημονιακή πολιτική, η κυβέρνηση στήνει σκηνικό επικείμενης ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό να φαντασιώνεται πως η οικονομία τρέχει με ταχύτητες ράλι. Την ίδια ώρα που το ρεύμα της δημοκρατικής ανατροπής ενδυναμώνεται και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, η ελπίδα κρατάει την κοινωνία όρθια που ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα».