Εγκαινιάζεται σήμερα (16/3), η έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας» στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, σταθμός Κεραμεικός).

Πρόκειται για μια επετειακή, θεματική έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος με τη συνεργασία του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου. Παρουσιάζει 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες κι ανάμεσα τους οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Κυριάκος Ρόκος, Γιάννης Παππάς, Γιώργος Καλακαλλάς, Βασίλης Δωρόπουλος κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετίζοντας την έκθεση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι η έκθεση είναι μια έμπρακτη στήριξη του δήμου Αθηναίων στο χώρο του πολιτισμού αφού «δίνει βήμα στους καλλιτέχνες, που αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσε με πολύ σκληρό τρόπο την πανδημία». Αποτελεί όμως και απόδειξη ότι «διατηρούμε ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, και συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, είναι αποτέλεσμα αγώνων, αίματος και θυσιών των προγόνων μας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10/4 και θα τηρηθούν όλα τα τρέχοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία κατά του Covid-19.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης