Ύστερα από δύο εβδομάδες εντατικής μελέτης και πρακτικής, οι 26 σπουδαστές του Θερινού Σεμιναρίου Αρχαίου Δράματος, που διοργάνωσε το θέατρο Αλώνι υπό την καθοδήγηση της Λυδίας Κονιόρδου, κατέπληξαν το κοινό με τη δική τους εκδοχή-παράσταση του γνωστού έργου του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου, υπεύθυνος του Θεάτρου, καλωσόρισε το Σάββατο 16 Ιουλίου το κοινό στο χαρισματικό πέτρινο Αλώνι δίνοντας έπειτα το λόγο στη Λυδία Κονιόρδου, την κορυφαία ηθοποιό και εισηγήτρια στο αρχαίο δράμα. Με τη σειρά της εκείνη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Θερινού Σεμιναρίου μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου, στη μέθοδο εκπαίδευσης των σπουδαστών αλλά και στο συμβολισμό της θυσίας της Ιφιγένειας που στις μέρες μας κάνει το έργο του τραγικού ποιητή πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν και το σκηνικό που στήθηκε στο Αλώνι. Μια μεγάλη σκηνή του στρατού χρησίμευσε για την είσοδο του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, ενώ λευκά αέρινα κοστούμια, τελετουργικά με πανιά να ανεμίζουν και άλογα να μπαίνουν στη σκηνή με νεαρά κορίτσια στολισμένα με αληθινά στεφάνια δημιούργησαν το κατάλληλο πλαίσιο για τους νέους ηθοποιούς για να καθηλώσουν το κοινό για περίπου μιάμιση ώρα με το μεστό λόγο και τραγούδι τους.

Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή του χορικού με αναφορά στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, και συγκεκριμένα στον Χείρωνα. Τέλος, την παράσταση πλαισίωσαν πολύ ατμοσφαιρικά οι ταλαντούχοι μουσικοί Τάσος Λίλης στα έγχορδα και Δημήτρης Μουρλάς στα πνευστά και κρουστά.

Έτσι, αναμφίβολα πλέον, το Θερινό Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, τείνει να καθιερωθεί ως άλλος ένας ουσιαστικός θεσμός για το Θέατρο Αλώνι, υπηρετώντας πάντα τον εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα της τέχνης για τους καλλιτέχνες αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης