«Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς»

«Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ» στον  Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς»
Aπό τη σκηνοθέτιδα - εκπαιδευτικό, Eλισάβετ Θεοδώρου (ΜΑ Theater Paris VIII) και τον συγγραφέα των best-seller παιδικών βιβλίων: «Το Μπλοκάκι ενός UFO», «Κάποτε στη Μελωδιούπολή», «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες» Γ. Κωνσταντινίδη, έρχεται μετά τη Γαλλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η διαδραστική παράσταση: «Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ».Αυτήν τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στην Παιδική Σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού «Αθηναΐς», οι 7 καλές τέχνες: η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο κινηματογράφος, η ποίηση, το θέατρο και ο χορός, μονομαχούν με κέφι, χρώμα, και πολλή αγάπη ενάντια στον πόλεμο, την αλαζονεία και το καταστροφικό «Εγώ».

Άραγε ποιος θα νικήσει; Στη καρδιά μας τι θα κυριαρχήσει;Υπόθεση:
 
Ένας ατρόμητος στρατός πάει να κατακτήσει μια απόρθητη πόλη. Στην πορεία όμως αποδεκατίζεται. Καθώς ο αρχηγός σηκώνει το σπαθί του για να δώσει το σήμα της μάχης γυρνά και δεν υπάρχει κανείς πίσω του πια παρά μόνο ένα κοριτσάκι που παίζει ατάραχο μουσική. Νευριασμένος κατεβάζει το σπαθί του και σπάει την κιθάρα της στα δύο. Η πρώτη ιστορία εκεί σταματά. Τι το περίεργο είχε η πόλη αυτή; Που πήγε ο στρατός; Τι έγινε το κοριτσάκι; Ο στρατάρχης;Θα περάσουν χρόνια πολλά, οι γρίφοι θα λύνονται σιγά σιγά καθώς «Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ» μες στο φως ανατέλλει ξανά. Οι στρατιώτες προχωρούν και μιά μιά οι τέχνες ξεπηδούν, με κέφι, γέλιο και χαρά, ξυπνούν μέσα τους την ανθρωπιά. Τα όπλα υψώνουν κι ευθύς το ανάστημα χαμηλώνουν «Ζήτω η Τέχνη! Τέρμα ο πόλεμος!» φωνάζουν δυνατά πετώντας κάτω τα σπαθιά. Ο πόλεμος μέσα κι έξω σταματά. Η ειρήνη γαληνεύει την καρδιά.

Όλα αυτά θα δει ο στρατάρχης από μακρυά φορώντας τα μαγικά γυαλιά. Καινούργια μέρα σαν χαράξει λέτε μέσα του κάτι ν΄ αλλάξει; Η συνέχεια επί σκηνής! Αυστηρώς κατάλληλη από 3 χρόνων και πάνω.

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου Κείμενο : Γιώργος Κωσταντινίδης - Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη
Χορογραφίες: Ειρήνη Μεσσήνη, Βοηθός Σκηνοθέτη :Κασσάνδρα Μπαφαλούκου Μουσική Επιμέλεια/ Σύνθεση Τραγουδιών: Γιώργος Κωσταντινίδης Παίζει η Ομάδα Θεατροποιώ: Bίκυ Μαϊδάνογλου, Ειρήνη Μεσσήνη, Ηλίας Μιχαήλ, Μαρία Στεφανίδου, Μαριλένα Χατζηνικολαΐδη.

Διάρκεια:70΄

Τιμή εισιτηρίου και ώρες:

Κυριακές στις 12.00 η ώρα για το κοινό : 10,00 €/ 8,00 € ( κατόπιν κράτησης)

Kρατήσεις στα ταμία θεάτρου: 210 3480080 και www. viva.gr

Καθημερινές για σχολεία (κατόπιν τηλέφωνικής επικοινωνίας ή email)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944145404, 210 9345378

Αναλαμβάνουμε και παιδικά πάρτι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 12:16