Αποσύρθηκε από το Φεστιβάλ Επιδαύρου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012, 22:25
Αποσύρθηκε από το Φεστιβάλ Επιδαύρου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου
Μετά τις ακυρώσεις σημαντικών ξένων θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων από το Φεστιβάλ Αθηνών, ανακοινώθηκε και η ματαίωση της παράστασης «Ηλέκτρες» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) από το Φεστιβάλ Επιδαύρου, που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 27 και 28 Ιουλίου.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στη μορφή της Ηλέκτρας μέσα από το έργο των τριών τραγικών και θα ανέβαινε σε σκηνοθεσία του Ισραηλινού Χανάν Σνιρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, ο ΘΟΚ επικαλέστηκε οικονομικό συμμάζεμα και αβέβαια έσοδα από τις παραστάσεις.

Στη θέση της, τις ίδιες ημερομηνίες, θα παρουσιαστεί η παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που επρόκειτο να κλείσει τα φετινά Επιδαύρια στις 17 και 18 Αυγούστου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών και η ακύρωση δύο ελληνικών παραγωγών. Πρόκειται για την παράσταση «Αμόκ» του Δημήτρη Κουρτάκη (που θα ανέβαινε στις 17 και 18 Ιουλίου) και την παράσταση «Καρέκλες» του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη, με πρωταγωνιστές την Όλια Λαζαρίδου και τον Δημήτρη Καταλειφό. Στη θέση της τελευταίας θα παρουσιαστεί το έργο «Όσμωση» επίσης σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012, 22:34