…της Ελένης Σπανούδη

16 έως 28 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εικαστικών παρουσιάσεων, που το βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, Χαλάνδρι) οργανώνει στην αίθουσα ΤΕΧΝΗΣ του, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σπανούδη.

Η Ελένη Σπανούδη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Η ζωγραφική υπήρξε πάντα για κείνη μια λειτουργία αυτονόητη μέσω της οποίας αντιλαμβανό-ταν κι εξακολουθεί ν’αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον χρόνο.
Αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθήνας και στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα εικαστικής ψυχοθεραπείας. Μέσα από τούτη τη διαδικασία συνειδητοποίησε βαθύτερα τον ρόλο της εικαστικής πράξης ως μέσου αυτογνωσίας κι αυτοθεραπείας.

Σήμερα η ζωγραφική αποτελεί την κύρια ασχολία της. Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρέχουσα έκθεση παρουσιάζει έργα που θα μπορούσαν να ορισθούν ως ένα ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αθωότητας αλλά ταυτόχρονα και της θηλυκής αντίληψης του κόσμου.
Πυργίσκοι και σπίτια, κρύπτες, σελήνες, θάλασσες, αναδύονται όχι ως «ρομαντικά σκηνικά» αλλά ως τοπία όπου η γεύση της θαλπωρής συμπλέκεται με υπόκωφο δέος. Πρόσω-πα (κυρίως γυναικεία) αναπνέουν μέσα σε σχηματισμούς – κώδικες των εσωτερικών τους συμπάντων.

Εκτός από ζωγραφικά έργα η Ελένη Σπανούδη εκθέτει και κατασκευές από διάφορα υλικά.

«Μικρός Κοραής», Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, 15234 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ
Του βιβλιοπωλείου
ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης